Meckbygg AB är proffs på att byta tak.

Ett tak har en lång livslängd, men förr eller senare behöver det bytas ut. Ett nytt yttertak kommer att förlänga husets livslängd samtidigt som det ökar bostadens värde. Men framförallt får du en torrt och tryggt hem att bo i.

Vi på Meckbygg har lång erfarenhet av att byta såväl innertak som yttertak. Våra duktiga takläggare tar sig an både små och stora uppdrag. Kontakta oss gärna för att få en gratis offert.

konstruktion av tak

Behöver du byta tak?

Att byta tak kan bli en dyr historia, men med jämna mellanrum är det en absolut nödvändighet. Ett vanligt yttertak har en beräknad teknisk livslängd på 15-40 år, allt beroende på vilket material det är gjort av. Andra faktorer som påverkar är även väder och vind eftersom de svenska taken blir utsatta för många väderväxlingar under årens gång. Längst livslängd har bandtäckt plåt och takpannor, medan papptak har en kortare livslängd.

Det är dags att fundera på ett takbyte om du ser följande tecken:

 • Sprött underlagstak
 • Det växer mögel på vinden
 • Det är fuktigt på vinden
 • Torrsprickor i papptaket
 • Det läcker in vatten
 • Det luktar konstigt på vinden
 • Saknade eller trasiga takpannor

Ett takbyte bidrar både till en ökad livslängd och till ett ökat värde på huset. Det är alltså en investering som är väl värd pengarna. Om du är osäker på om taket behöver bytas ut eller repareras så kan du be att en besiktningsman undersöker och underhållsbesiktigar det.

konstruktion
Vi lägger nytt yttertak

Meckbygg kan riva bort ditt gamla, uttjänta tak och lägga ett helt nytt. Då slipper du oroa dig för yttertakets standard och dessutom kan du passa på att byta utseende, färg eller material om du önskar. Om du väljer att byta tak så byter vi givetvis ut såväl innertak som yttertak.

Ska du installera solceller?

Om du planerar att installera solceller på yttertaket så kan det vara bra att passa på att byta tak. Det är nämligen bra om yttertaket och solcellerna är lika gamla så att du inte behöver lägga pengar på att demontera solcellspanelerna i onödan för att taket är skadat.

Vi reparerar och lagar gamla tak

Det är inte alltid du behöver genomföra ett komplett takbyte, ibland räcker det med att renovera taket. Då kan du ofta behålla vissa delar, till exempel takpannorna. Det är möjligt om yttertaket inte är skadat. Genom att reparera innertaket och sedan lägga om takplattorna kommer du undan med en mindre materialkostnad. Det är alltså mer kostnadseffektivt att reparera istället för att lägga nytt.

De duktiga takläggarna på Meckbygg utför såväl hela takbyten som reparation och lagning av gamla tak. Kontakta oss för att få veta mer.

Välj mellan olika tak och material

Det finns många olika sorters takmaterial att välja mellan. Vi kan både byta ut ditt nuvarande yttertak till ett av samma material och byta till ett helt annat material. Du kan till exempel be oss riva ditt nuvarande plåttak och istället lägga på takpannor. Det är nämligen ett material med lång livslängd, något som kan höja värdet på ditt hus.

Vi lägger bland annat:

 • Papptak
 • Plåttak
 • Takpannor
 • Betongpannor

Det finns flera saker att tänka på när du väljer material. Fundera bland annat på hur utsatt taket är för väder och vind, såväl salta havsvindar, regnmängd och mycket snö. Även takets lutning kan begränsa ditt val utav takmaterial.

Vad kostar det att byta tak?

Att byta tak är en stor utgift, men det är tyvärr omöjligt att undvika den. Ett tak som lägger eller låter fukt komma in i bostaden måste åtgärdas. Det genomsnittliga priset på marknaden är runt 1 500 kr per kvadratmeter. Priset varierar dock beroende på material och omfattningen av takbytet eller takreparationen.

Hos oss kan du använda ditt ROT-avdrag. Det innebär att vi kan dra av 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per person och år. På så sätt får du en billigare faktura och du kan komma undan med en lägre budget för byggprojektet. Om ni är två stycken i bostaden kan vi dra av upp till 100 000 kr för arbetskostnaden.

konstruktion tak

Före

takkonstruktion

Efter

Maintenance

Whether you want to update your current design or complete remodeling, we can quickly and efficiently fix any issue.

How Much Does It Cost

National Average$45,376
Typical Range$18,473 - $74,728
Low End$3,700
High End$150,000
konstruktion tak

Anlita Meckbygg för ditt takbyte

Att byta tak tar vanligtvis en till två veckor. De faktorer som spelar in är bland annat hur stort yttertaket är och vilka material det är som används. När du kontaktar oss för en gratis offert kan du be oss om en uppskattad tidsplan. Det går att genomföra såväl reparationer som byten året om. Våra duktiga takläggare är så pass skickliga att väderleken inte påverkar deras arbete.

Om du är osäker på vilket material som är bäst för ditt yttertak så kan du kontakta oss får tips och råd. Vi kan tips om vilka material som passar din budget och din bostad bäst. Hos oss står alltid kunderna i centrum och det är viktigt att du blir nöjd med resultatet.

Vi erbjuder alltid en gratis kostnadsoffert för jobbet. Givetvis förbinder du dig inte till något.

LÅT OSS ARBETA IHOPinfo@meckbygg.se

ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se
ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se