Bygga hus med Meckbygg AB – Expert på husbyggnader

Bygga ett hus

Att bygga hus är en stor process som kräver både tid, tålamod och en välkalkylerad budget. Det är trots allt mycket som måste klaffa för att arbetet ska flyta på smidigt. Dessutom är det ditt nya hem som byggs, så det är viktigt att allt känns helt rätt, från ritning och planlösning till materialval.

Går du i planerna att bygga hus?

Om du ska bygga ett nytt hus i Helsingborg eller Landskrona, då kan du kontakta oss på Meckbygg. Vi gör det både tryggt och enkelt för dig att bygga hus.

Våra duktiga och erfarna hantverkare kan hjälpa till med alla delar under husbyggets gång. Du väljer själv om du vill ha hjälp med specifika moment eller om du vill ha ett nyckelfärdigt hus.

Att bygga hus är en individuell process. Många människor besitter stor kunskap inom bygg och hantverk, medan andra har tummen mitt i handen. Hur din process från planer och ritningar till ett inflyttningsfärdigt hus ser ut beror därför på vilken kunskap du har.

Låt oss kika på olika entreprenadformer du kan välja mellan.

Välj mellan enstaka moment eller totalentreprenad

Det finns olika tillvägagångssätt om du vill konstruera ett helt nytt hus. Du kan välja mellan totalentreprenad och utförandeentreprenad.

Totalentreprenad

Totalentreprenad är den perfekta lösningen för dig som vill ha ett tryggt husbygge. Vi på Meckbygg erbjuder totalentreprenad för dig som vill bygga nytt hus. Det innebär att vi som entreprenör har ansvar för projekteringen. Med denna process får du ett hus som du kan flytta in i direkt när vi är färdiga med konstruktionen. Eftersom vi har hantverkare till samtliga moment så behöver du inte oroa dig för att allt ska klaffa, vi ser nämligen till att ha koll åt dig!

Utförandeentreprenad

Utförandeentreprenad är däremot ett utmärkt val för dig som har mer kunskap och som vill ha stor kontroll över byggprocessen. Här är det du som beställare som har ansvar för projekteringen medan vi på Meckbygg har ansvar för utförandet av entreprenaden.

Kontakta oss gärna om du vill bygga hus i Helsingborg eller Landskrona och är i behov av ett byggföretag med totalentreprenad. Då får du ett nyckelfärdigt hus redo att flytta in i.

Vad kostar det att bygga hus?

Vad kostar det att bygga hus? Det är en vanlig fråga som tyvärr är svår att svara på. Det beror nämligen på hur stor du vill bygga, vilka material du vill använda och vilket byggföretag du anlitar.

Under byggprocessens gång kommer du att behöva anlita hjälp för många olika moment. Trädgården ska grävas ur, betongplattan ska gjutas, snickare ska bygga, elektriker ska koppla in elen, VVS-montörer ska se till att du får vatten till huset, tak ska läggas och väggar ska målas. Det krävs både mycket arbetskraft och många olika slags hantverkare som är kunniga inom sina respektive områden.

Att bygga ett nytt hus blir dyrare ju fler kök, badrum och våtutrymmen du bygger. Alla tekniska lösningar är en annan viktig budgetpost som snabbt kan växa.

Då vi på Meckbygg erbjuder totalentreprenad så har vi givetvis hantverkare till samtliga moment. Tack vare våra fasta pris vet du dessutom vad kostnaden blir.

Vi kan bygga hus till fasta kostnader

Om du bygger hus och anlitar oss på Meckbygg, då blir det enkelt att hålla budgeten. Vi kan nämligen erbjuda totalentreprenad till fasta kostnader. På så vis vet du hur mycket det kommer att kosta att anlita oss. Givetvis erbjuder vi även våra byggtjänster till löpande kostnader

Bygg husbyggnaden billigare med ROT-avdraget

För dig som bygger nytt hus går det inte att använda ROT-avdraget på. Om ni bygger en tillbyggnad eller renoverar befintliga hus finns det möjlighet att dra av hela 30 % av arbetskostnaden och därmed få en lägre summa på fakturan. Genom att använda ROT-avdraget kan du minska slutpriset för din nybyggnation, tillbyggnation eller renovering. Du kan ansöka om 50 000 kr per person och år i ROT-avdrag. Det innebär 100 000 kr per år om ni är två stycken som bygger hus tillsammans. Se till att det byggföretag du anlitar drar av avdraget åt dig.

Anlita ett företag som erbjuder leveranstrygghet

Att välja vilket byggföretag du ska anlita till ditt husbygge är en mycket viktig del av processen. Byggföretaget ska inte bara kunna ge dig ett fint hus, utan det ska även erbjuda god service och gedigen kunskap samtidigt som det inger stort förtroende.

Vi på Meckbygg prioriterar alltid våra kunders önskemål och bedömer de utifrån vår kunskap. Efter många år i branschen vet vi att husbyggen tenderar att göra människor nervösa. Det är trots allt mycket pengar som står på spel och inflyttningsdatumet kommer allt närmare.

Vi ser därför till att erbjuda veckorapportering där vi bland annat redovisar för våra arbetade timmar och noterar vad vi har arbetat med under dagarna. På så sätt kan du alltid följa med i byggprocessen.

Anlita Meckbygg om du vill bygga hus

Vi på Meckbygg är din snickare i Helsingborg och Landskrona som bygger hus i alla storlekar, från små stugor till stora flervåningshus. Dessutom genomför vi givetvis både tillbyggnader, ombyggnationer och renoveringar. Vi har bred kunskap och lång erfarenhet av alla moment som krävs under byggprocessen.

Om du vill bygga hus, då behöver du ett pålitligt byggföretag. Kontakta oss gärna redan idag för en gratis offert. Vi svarar dessutom gärna på alla dina frågor om husbyggen!

LÅT OSS ARBETA IHOPinfo@meckbygg.se

ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se
ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se