Snickare Helsingborg – Erfarna hantverkare & byggare | Meckbygg AB

Snickare i Helsingborg - Pålitliga byggare och hantverkare

Om du ska bygga hus eller renovera hemma så behöver du en duktig snickare. Många händiga personer tänker att de själva kan ta denna roll, men för ett fackmannamässigt utfört arbete och ett bra resultat är det viktigt att anlita en kunnig yrkesman. Som tur är finns det många erfarna hantverkare att välja mellan eftersom yrkesgruppen är stor över hela landet.

Om du är på jakt efter en snickare i Helsingborg eller Landskrona så kan du kontakta Meckbygg. Vi har nämligen mycket duktig arbetskraft i vårt företag.

Vad gör en snickare?

Snickare är en mycket gammal yrkesroll och därför långa traditioner och en utpräglad yrkesstolthet. Det är ett av de vanligaste yrkena i Sverige och dessutom finns det en stor bredd bland arbetsuppgifterna. Idag kallas denna typ av hantverkare ofta för träarbetare.

Om du ska renovera hemma eller bygga ett nytt hus så behöver du ta hjälp av en kunnig träarbetare som arbetar med att just renovera och konstruera. Vad du däremot kanske inte behöver är en finsnickare som tillverkar möbler, såvida du inte vill ha ett platsbyggt kök i bostaden såklart.

En snickare kan bland annat hjälpa dig med att:

 • Bygga stommar
 • Gipsa väggar
 • Montera köksinredning
 • Installera fönster
 • Klä ett hus med panel

En stor del av en träarbetares vardag innebär att syssla med förarbeten och att städa undan efter sig eftersom det är viktigt med rena underlag. Du kommer alltså att få hjälp med alla moment och delar och inte bara med själva snickrandet.

Om du är osäker på vilken sorts hantverkare du behöver, så kan du alltid höra dig för. Kontakta oss på Meckbygg så kan vi ge dig råd inför ditt nya projekt.

byggnadsarbete

Så här hittar du en duktig snickare

Det är viktigt att anlita duktiga träarbetare som du känner att du kan lita på. Det färdiga resultatet hänger på att hantverkaren kan följa ritningar och sedan utföra arbetet på ett fackmannamässigt sätt. Givetvis är det även viktigt att hantverkaren kan hålla den tidsplan ni har bestämt så att arbetet blir färdigt i tid.

byggnadsarbete
byggande av hus
byggande av hus
byggande av hus
byggande av tak
byggande av hus
byggande av hus
byggande av hus
byggande av hus
byggande av hus

Hantverkare i Helsingborg och Landskrona till alla byggen

När du ska bygga hus eller renovera hemma så behöver du anlita duktiga hantverkare. Det är dessa yrkesmän som ser till att alla moment blir korrekt utförda. Då slipper du oroa dig för vattenläckor och otäta golv i framtiden.

Du kan själv leta reda på duktiga yrkesutövare, eller så kan du anlita ett byggföretag med rätt kompetens. Vi på Meckbygg har duktiga hantverkare i både Helsingborg och Landskrona. Du kan anlita oss för allt från specifika moment till totalentreprenad.

Låt oss kika lite närmare på vilka sorts yrkesutövare det finns i byggbranschen och hur du väljer de bästa.

Bygga hus eller renovera? Då behöver du kunniga hantverkare

Innan du anlitar yrkesmän till ditt projekt så bör du fundera på vad det är som ska utföras och vilken assistans du behöver. Ska du totalrenovera badrummet eller vill du bara ha hjälp med att tapetsera om hemma i vardagsrummet? Fundera även på vilken budget du har för projektet.

Ta in offerter

För att hitta rätt hantverkare i Landskrona, Helsingborg eller någon annan svensk stad är det bra att ta in flera offerter. Generellt rekommenderas det att du tar in tre offerter för att jämföra pris och villkor.

Använd ditt ROT-avdrag

Priset bör vara inklusive moms och specificera material och arbetskostnad. Kom ihåg att du får dra av 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år och person. Det ger dig ett lägre slutpris för bygget.

Ha framförhållning

Det är alltid viktigt att ha bra framförhållning när du ska anlita byggarbetare. De duktigaste är nämligen ofta uppbokade under en lång tid framöver.

Hitta rätt sorts hantverkare

Det är viktigt att välja rätt hantverkare när du bygger nytt, bygger till eller bygger om hemma. Det krävs både rätt behörighet och hög kompetens för att undvika slarvfel. Det blir alltid billigast om yrkesutövaren utför arbetet rätt från början, lägg därför stor vikt vid erfarenhet och stirra dig inte blind på prisförslaget.

Vid byggen kan det behövas många hantverkare. Alla utför de moment som de är specialister på. Följande yrkesmän är vanliga att ta hjälp av:

 • Snickare – Ska inte förväxlas med finsnickare. En snickare monterar allt från väggar till tak med ett fackmannamässigt utförande. Kan få ett yrkesbevis efter genomförd byggutbildning. En snickare behöver dock ingen behörighet och inga certifikat i sitt arbete.
 • Elektriker – Auktoriserade hantverkare som drar kablar och kopplar in el i byggnader. Alla auktoriserade elektriker finns registrerade hos Elsäkerhetsverket.
 • VVS-montör – Installerar och reparerar rör och annan utrustning som krävs för att få in vatten och värme i byggnaden. Auktoriserade av Säker Vatten.
 • Murare – Bygger upp husets väggar och klär in husfasaden med tegel.
 • Målare – Målar väggar och sätter upp tapeter i byggnader. Bör ha ett examensbevis från en målarutbildning. Målare som målar i våtrum bör vara auktoriserade enligt Måleribranschens Våtrumskontroll (MVK).
 • Golvläggare – Lägger in mattor och golv i byggnader.
 • Plattsättare – Klär noggrant innerväggar och golv med kakel, klinkers och mosaik. Behöver ett våtrumscertifikat och bör då vara behörig enligt BBV eller auktoriserad enligt GVK.
 • Takläggare – Lägger tak i allt från betong och tegel till plåt.

Du kan givetvis välja att delta i bygget själv och kanske utföra stora delar. Kom dock ihåg att vissa moment kräver behörighet.

Vad utmärker en kunnig yrkesman?

I Sverige har vi tur att ha hantverkare med stor yrkeskunskap. De flesta har gått ett byggprogram på gymnasiet och sedan fått gå som lärling för att bygga upp sin kunskapsbank.

En kunnig yrkesman har gedigen erfarenhet, jobbar noggrant och är pålitlig. Kolla upp så att den du anlitar har rätt certifikat, behörighet och auktorisation om det krävs. Det gäller både för det företag du anlitar och för deras anställda. Rätt behörighet för VVS och elektriker är viktigt!

Be om referenser

När du ska anlita en byggare i Helsingborg  är det mycket bra att be om referenser. En duktig och erfaren yrkesutövare ska ha fina referenser. Be gärna även om före- och efterbilder på utförda arbeten. Det är även bra att fråga runt bland dina vänner, kanske har de någon att rekommendera för arbetet.

Färdigställandeförsäkring

Fråga om yrkesutövaren eller företaget har en färdigställandeförsäkring. Denna försäkring skyddar dig som kund om företaget skulle gå i konkurs innan arbetet hos dig är slutfört. Försäkringen hjälper dig även om arbetet grovt drar ut på tiden och avviker från tidsplanen. Då får du bland annat ersättning för de extra kostnader som kan uppstå.

Meckbygg har alla hantverkare som behövs

Oavsett vilken sorts hantverkare du är i behov av så kan vi på Meckbygg hjälpa dig. Vi har många duktiga yrkesmän i vårt företag och dessutom ett brett kontaktnät med duktiga underentreprenörer.

Vi erbjuder såväl totalentreprenad som hjälp med mindre projekt. Givetvis har vi såväl schyssta avtal som ansvarsförsäkring. På så sätt kan du som kund känna dig trygg.

Läs mer om våra tjänster här på hemsidan eller kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri offert!

byggnadsarbete

Före

byggnadsarbete

Efter

Material och verktyg

När du anlitar en hantverkare så behöver du inte lägga ner någon tid på att fixa fram och köpa hem material och verktyg. När du anlitar hjälp till ditt projekt så beställer nämligen företaget hem allt material som behövs. Dessutom tar yrkesutövarna med sig alla de verktyg som krävs. De flesta har nämligen inte hyvel, mätverktyg och sticksåg hemma i förrådet.

I vissa fall går det bra att du själv beställer hem eller köper material som träarbetaren sedan monterar. Det är dock något som du måste diskutera innan ni skriver ett avtal.

Vad kostar det att anlita en snickare?

Många är bekymrade för arbetskostnaden när det kommer till byggprojekt. Det behöver dock inte bli allt för dyrt. Ta gärna in flera olika offerter och jämför kostnaden. Kom ihåg att även jämföra kompetens och be gärna om referenser och referensbilder.

Byggföretag kan erbjuda båda fasta och ungefärliga priser för ett projekt. Om du får ett fast pris så får det fasta priset inte överstigas. Om du får ett ungefärligt pris så får det överstigas med max 15 procent om det inte står något annat i avtalet.

Använd ditt ROT-avdrag

När du anlitar hantverkare till ditt projekt så är det smart att använda ditt ROT-avdrag. Då kan du nämligen spara hela 30 % av arbetskostnaden, något som ger dig ett klart lägre pris. Du får det lägre priset direkt på fakturan och sedan ansöker byggföretaget om ROT-avdraget åt dig.

Du får dra av 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per person och år. På så sätt kan du genomföra byggprojekt även om du har en mindre budget.

Det är inget krav på att byggföretag ska erbjuda ROT-avdrag. Se därför till att kolla upp om det är något som det byggföretag du är intresserad av erbjuder. Givetvis erbjuder vi på Meckbygg ROT-avdrag till alla kunder för snickare i Helsingborg och Landskrona.

Maintenance

Whether you want to update your current design or complete remodeling, we can quickly and efficiently fix any issue.

How Much Does It Cost

National Average$45,376
Typical Range$18,473 - $74,728
Low End$3,700
High End$150,000
byggande av hus

Anlita Meckbygg för byggprojekt

Vi på Meckbygg har en stor yrkesstolthet och kan hjälpa till med allt från små renoveringsprojekt till totalentreprenad vid nya husbyggen. Våra kunniga hantverkare har lång erfarenhet och gedigen yrkesskicklighet.

Kontakta oss gärna om du är i behov av en snickare i Landskrona och Helsingborg eller dess närområden.

LÅT OSS ARBETA IHOPinfo@meckbygg.se

ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se
ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se