Hantverkare

OUR SERVICESAttefallshus

När du ska bygga hus eller renovera hemma så behöver du anlita duktiga hantverkare. Det är dessa yrkesmän som ser till att alla moment blir korrekt utförda. Då slipper du oroa dig för vattenläckor och otäta golv i framtiden.

Du kan själv leta reda på duktiga yrkesutövare, eller så kan du anlita ett byggföretag med rätt kompetens. Vi på Meckbygg har duktiga hantverkare i både Helsingborg och Landskrona. Du kan anlita oss för allt från specifika moment till totalentreprenad.

Låt oss kika lite närmare på vilka sorts yrkesutövare det finns i byggbranschen och hur du väljer de bästa.

byggande av hus

Bygga hus eller renovera? Då behöver du kunniga hantverkare

Innan du anlitar yrkesmän till ditt projekt så bör du fundera på vad det är som ska utföras och vilken assistans du behöver. Ska du totalrenovera badrummet eller vill du bara ha hjälp med att tapetsera om hemma i vardagsrummet? Fundera även på vilken budget du har för projektet.

Ta in offerter

För att hitta rätt hantverkare i Landskrona, Helsingborg eller någon annan svensk stad är det bra att ta in flera offerter. Generellt rekommenderas det att du tar in tre offerter för att jämföra pris och villkor.

Använd ditt ROT-avdrag

Priset bör vara inklusive moms och specificera material och arbetskostnad. Kom ihåg att du får dra av 30 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kr per år och person. Det ger dig ett lägre slutpris för bygget.

Ha framförhållning

Det är alltid viktigt att ha bra framförhållning när du ska anlita byggarbetare. De duktigaste är nämligen ofta uppbokade under en lång tid framöver.

konstruktion

Hitta rätt sorts hantverkare

Det är viktigt att välja rätt hantverkare när du bygger nytt, bygger till eller bygger om hemma. Det krävs både rätt behörighet och hög kompetens för att undvika slarvfel. Det blir alltid billigast om yrkesutövaren utför arbetet rätt från början, lägg därför stor vikt vid erfarenhet och stirra dig inte blind på prisförslaget.

Vid byggen kan det behövas många hantverkare. Alla utför de moment som de är specialister på. Följande yrkesmän är vanliga att ta hjälp av:

  • Snickare – Monterar allt från väggar till finsnickerier med ett fackmannamässigt utförande. Kan få ett yrkesbevis efter genomförd byggutbildning. En snickare behöver dock ingen behörighet och inga certifikat i sitt arbete.
  • Elektriker – Auktoriserade hantverkare som drar kablar och kopplar in el i byggnader. Alla auktoriserade elektriker finns registrerade hos Elsäkerhetsverket.
  • VVS-montör – Installerar och reparerar rör och annan utrustning som krävs för att få in vatten och värme i byggnaden. Auktoriserade av Säker Vatten.
  • Murare – Bygger upp husets väggar och klär in husfasaden med tegel.
  • Målare – Målar väggar och sätter upp tapeter i byggnader. Bör ha ett examensbevis från en målarutbildning. Målare som målar i våtrum bör vara auktoriserade enligt Måleribranschens Våtrumskontroll (MVK).
  • Golvläggare – Lägger in mattor och golv i byggnader.
  • Plattsättare – Klär noggrant innerväggar och golv med kakel, klinkers och mosaik. Behöver ett våtrumscertifikat och bör då vara behörig enligt BBV eller auktoriserad enligt GVK.
  • Takläggare – Lägger tak i allt från betong och tegel till plåt.

Du kan givetvis välja att delta i bygget själv och kanske utföra stora delar. Kom dock ihåg att vissa moment kräver behörighet.

Maintenance

Whether you want to update your current design or complete remodeling, we can quickly and efficiently fix any issue.

How Much Does It Cost

National Average$45,376
Typical Range$18,473 - $74,728
Low End$3,700
High End$150,000
byggande av hus

Vad utmärker en kunnig yrkesman?

I Sverige har vi tur att ha hantverkare med stor yrkeskunskap. De flesta har gått ett byggprogram på gymnasiet och sedan fått gå som lärling för att bygga upp sin kunskapsbank.

En kunnig yrkesman har gedigen erfarenhet, jobbar noggrant och är pålitlig. Kolla upp så att den du anlitar har rätt certifikat, behörighet och auktorisation om det krävs. Det gäller både för det företag du anlitar och för deras anställda. Våtrumscertifikat för arbete i våtrum och rätt behörighet för elektriker är viktigt!

Be om referenser

När du ska anlita en byggarbetare är det mycket bra att be om referenser. En duktig och erfaren yrkesutövare ska ha fina referenser. Be gärna även om före- och efterbilder på utförda arbeten. Det är även bra att fråga runt bland dina vänner, kanske har de någon att rekommendera för arbetet.

Färdigställandeförsäkring

Fråga om yrkesutövaren eller företaget har en färdigställandeförsäkring. Denna försäkring skyddar dig som kund om företaget skulle gå i konkurs innan arbetet hos dig är slutfört. Försäkringen hjälper dig även om arbetet grovt drar ut på tiden och avviker från tidsplanen. Då får du bland annat ersättning för de extra kostnader som kan uppstå.

Meckbygg har alla hantverkare som behövs

Oavsett vilken sorts hantverkare du är i behov av så kan vi på Meckbygg hjälpa dig. Vi har många duktiga yrkesmän i vårt företag och dessutom ett brett kontaktnät med duktiga underentreprenörer.

Vi erbjuder såväl totalentreprenad som hjälp med mindre projekt. Givetvis har vi såväl schyssta avtal som ansvarsförsäkring. På så sätt kan du som kund känna dig trygg.

Läs mer om våra tjänster här på hemsidan eller kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri offert!

LÅT OSS ARBETA IHOPinfo@meckbygg.se

ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se
ÖppeGder
Mån – Fre 08.00 - 16.00
Adress
Meckbygg AB
Gamla tågarpsvägen 277
253 56 Helsingborg
Ring oss
070 - 447 20 07
info@meckbygg.se